Protetika Modular - Naslovnica
Kontakt
Mapa stranica
Ortoza za padajuće stopalo gdje je vidljiv jedino rezultat! Predstavljamo Vam Foot-Up, novu ortozu za gležan ...
Ortoza za potporu hodu nakon cerebrovaskularnog inzulta ...
KAFO (knee foot ankle ortohosis), izrađuje se od visokotemperaturnog termoplastičnog materijala i metalnih z ...

Peronealna ortoza
Izrađuje se od visokotemperaturnog termoplastičnog materijala, po sadrenom otisku. Indikacija je slabost dorzifleksije stopala. Pomaže odizanje stopala od podloge u trenutku prelaska iz faze oslonca u fazu nihanja hoda

Na taj način smanjuje rizik od zapinjanja prstiju o podlogu i kompenzatornih nepravilnih pokreta tijekom hoda.

Peroneus ortoza sastoji se od uloška ispod vašeg stopala koji prelazi u potkoljeni dio. Između njih je kut od 90 stupnjeva.

Uložak podržava stopalo i ne dopušta njegovo padanje.

NAPOMENA!
Za aktivnije osobe preporuka je peronealna ortoza izrađena od ugljičnih vlakana. Takva ortoza može se naručiti u serijskom obliku i individualno oblikovati.

Ortoza je posebno dizajnirana za potrebe aktivnih osoba. Izrada od karbonskih vlakana čini je lakšom od plastične, a istovremeno čvrstom i stabilnom.

Različitom obradom karbona postignuta je fleksibilnost pete i prednjeg dijela stopala, te čvrstoća srednjeg i potkoljeničnog dijela koji osiguravaju stabilnost. Rezultat je dinamičniji i prirodniji hod po ravnom i neravnom terenu.

Energija pohranjena u trenutku pritiska pete o podlogu oslobađa se tijekom odraza prstiju. Smanjena količina energije koju pacijent tako troši, znači dužu hodnu prugu.

copyright © Protetika Modular 2008. Sva prava pridržana. | Protetika Modular / Gundulićeva 35, Osijek / T: 031 251 200 i 251 205 / F: 031 251 201 dizajn i razvoj: web IT d.o.o.